Domaine de La Croix

domaine-croixFinessen och elegansen av Saint-Tropez sydspets utrycker sig genom Domaine de La Croix (Cru Classé de Provence) viner. En antologi av välbalanserade fruktdofter.

Grundat 1882, Domain de La Croix spänner över 180 hektar där 100 hektar är vinodlingar. 2001, övertog koncernen Bolloré domänen och förädlade med elegans och perfektionism den exceptionella terroiren, som redan 1955 klassades som ”Côte de Provence”. 8 år senare, var förvandlingen ett faktum, en vinkällare med rötter i den gamla vintraditionen där unika lokala alster formades.

Tack vare den djärva och eleganta arkitektturen är vingården väl integrerad med de magnifika vinodlingarna i det vackra landskapet omgärdad av fantastisk havsnära tallskog. Detta är ett naturligt sätt att bevara den originella och naturliga kustmiljön. Jorden används som en naturlig isolering i lagringskällarna för vinet.

Vattnet återvinns och leder vingården till ett väl integrerat jordbruk. Stora utrymmen dedikerade till en välkommande reception och utställningsal där provsmakningar skapar en känsla och passion för hur betydelsen av hurDomaine de La Croix viner bidrager til bevaradet av den viktiga jordmånen.

Larkum wine

Holländarehusvägen 1
237 33  Bjärred
info@larkumwine.com
© Larkum wine 2015